Vilka är vi

Vilka vi är

 

Seriestorm drevs av kooperativet Myller Kultur & Händelser, med säte i Nordingrå (för mer info, se länk nedan). Vi var 6 personer anställda i projektet: 4 seriepedagoger, en projektledare och en kommunikatör. Vi samarbetade med flera olika organisationer på de platser där vi hade verksamhet. Dessutom så hade biblioteksassistenten Sebastian Gunnesson Seriestormverkstäder på Kramfors bibliotek.

Seriepedagoger


Vi som arbetade med barnen i projektet är serietecknare och konstnärer med tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn och serier. Det här är vi!

Astrid Tolke

 

Astrid är en serie-tecknande kollofantast från Västra Harg, Mjölby.  Hon bor numera i Stockholm och arbetar, förutom med Seriestorm, som barnboks-illustratör.


Astrid har studerat konst på Nyckelviksskolan och tvåårig serietecknarutbildning på Kvarnby Folkhögskola. Hon har även arbetat med barn i flera år, bland annat som barnskötare på förskola och som ledare på Synsholmens sommarkollo.


Hemsida: www.astridtolke.se

Hanna Una Holmquist

 

Una är en konstnär som främst arbetar med animation, film och teckning.


Hon är utbildad vid Umeå Konsthögskola där hon tog sin master 2016. Hon har tidigare arbetat som bl a konstpedagog, bildlärare och på scen-kollo. På fritiden gillar hon att laga mat, kolla på serier och spela musik, gärna med kompisar.

Malin Skogberg

 

Malin är uppvuxen på en ö utanför Göteborg, men bor och arbetar nu i Stockholm. Hon är utbildad inom grafisk design på Forsbergs skola, har läst kurser i bilderboks-berättande på HDK (Högskolan för konsthantverk och design) i Göteborg, och gått på Serieskolan i Malmö. Hon frilansar som illustratör, serietecknare och grafisk formgivare.


Hemsida: www.malinskogberg.se

Ylva Oknelid

 

Ylva är serietecknare, uppväxt i Falkenberg men bor och arbetar i Malmö sen tre år tillbaka. Hon har jobbat som lärare i serieteckning på Malmö Kulturskola och har hållit i workshops i serieteckning på skolor och festivaler.


På fritiden tycker hon om att odla och har en av Sveriges största lånekorts-samlingar.

 

För mer info om hennes pågående projekt kan ni besöka hennes blogg:

kassettbandsbarnen.blogspot.se 

eller följa henne på instagram:

@ylvaoknelid

Samarbetspartners:

 

Tusen serier, Malmö

Biblioteket Garaget, Malmö

Sofielund Folkets hus, Malmö

Limhamns bibliotek, Malmö

ABF Huddinge, Huddinge

Huddinge kommun, Huddinge

Visättraskolan, Huddinge

Panncentralen, Huddinge

Ungzon Flemingsberg, Huddinge

Vårby bibliotek med Barnkonsten, Huddinge

 

Projektledare

Sara Taub Mkelle

 

Projektledare med intresse för samhällsutveckling, kultur och rättvisefrågor. Utbildningar i dokumentärfilm från Biskops-arnö, statsvetenskap på Södertörn och en internationell projekt-ledarutbildning från Nätverkstan. Har tidigare arbetat bl.a. som folkhöskolelärare i dokumentär- film, och projektmedarbetare i Konsten som mötesplats (www.kosom.se). 2014 startade hon  tillsammans med några andra andra kooperativet Myller Kultur & Händelser (www.myllerkultur.se), som arbetar med konst, besöksverksamhet och kulturprojekt. Är kassör i Myller Kultur & händelser och i Assaredsskolans föräldrakooperativa grundskola, samt sitter i styrelsen för Coompanion Göteborg.

Kommunikatör

Sandra Chinery-Hesse

 

Sandra bor i Göteborg och arbetar som Seriestorms kommunikatör. Hon brinner för jämlikhet, samhällsutveckling och integration. Sandra är utbildad jurist och har tidigare arbetat som verksamhetsutvecklare och inom teambuilding. På fritiden tycker hon om att resa, driva bokklubb och planera hur hon ska förbättra världen.

Kontakt


Projektledare

Sara Taub Mkelle

sara@myllerkultur.se

Telefon: 070-750 80 69

Copyright @ All Rights Reserved