Vilka är vi

Seriestorm drivs av kooperativet Myller Kultur & Händelser, med säte i Nordingrå (för mer info, se länk nedan). Vi är 5 personer anställda i projektet: 4 seriepedagoger och en projektledare. Vi samarbetar med flera olika organisationer på de platser där vi har verksamhet. Dessutom så har biblioteksassistenten Sebastian Gunnesson Seriestormverkstäder på Kramfors bibliotek.

Seriepedagoger

 

Vi som arbetar med barnen i projektet är serietecknare och konstnärer med tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn och serier. Det här är vi!

Astrid Tolke är en serie-tecknande kollofantast från Västra Harg, Mjölby.

Hon bor numera i Stockholm och arbetar, förutom med Seriestorm, som barnboks-illustratör.

Astrid har studerat konst på Nyckelviksskolan och tvåårig serietecknarutbildning på Kvarnby Folkhögskola. Hon har även arbetat med barn i flera år, bland annat som barnskötare på förskola och som ledare på Synsholmens sommarkollo.

astrid.tolke@seriestorm.se

Malin Skogberg är uppvuxen på en ö utanför Göteborg, men bor och arbetar nu i Stockholm. Hon är utbildad inom grafisk design på Forsbergs skola, har läst kurser i bilderboksberättande på HDK (Högskolan för konsthantverk och design) i Göteborg, och gått på Serieskolan i Malmö. Hon frilansar som illustratör och serietecknare, utöver jobbet med Seriestorm. Tidigare har hon jobbat på förskola.

malin.skogberg@seriestorm.se

 

Projektledare

Sara Taub MKelle

 

Projektledare med intresse för samhällsutveckling, kultur och rättvisefrågor. Utbildningar i dokumentärfilm från Biskops-arnö, statsvetenskap på Södertörn och en internationell projekt-ledarutbildning från Nätverkstan. Har tidigare arbetat bl.a. som folkhöskolelärare i dokumentär- film, och projektmedarbetare i Konsten som mötesplats (www.kosom.se). 2014 startade hon tillsammans med några andra andra kooperativet Myller Kultur & Händelser (www.myllerkultur.se), som arbetar med konst, besöksverksamhet och kulturprojekt. Är kassör i Myller Kultur & händelser och i Assaredsskolans föräldrakooperativa grundskola, samt sitter i styrelsen för Coompanion Göteborg.

sara@myllerkultur.se

Hanna Una Holmquist är en konstnär som främst arbetar med animation, film och teckning.

Hon är utbildad vid Umeå Konsthögskola där hon tog sin master 2016. Hon har tidigare arbetat som bl a konstpedagog, bildlärare och på scen-kollo. På fritiden gillar hon att laga mat, kolla serier och spela musik, gärna med kompisar.

una.holmquist@seriestorm.se

Ylva Oknelid är serietecknare, uppväxt i Falkenberg men bor och arbetar i Malmö sen tre år tillbaka. Hon har jobbat som lärare i serieteckning på Malmö Kulturskola och har hållit i workshops i serieteckning på skolor och festivaler.

Utöver arbetet som seriepedagog i Seriestorm arbetar hon med serieboken “Violaresorna”.

På fritiden tycker hon om att odla och har en av Sveriges största lånekorts-samlingar.

 

För mer info om hennes pågående projekt kan ni besöka hennes blogg:

kassettbandsbarnen.blogspot.se

eller följa henne på instagram:

@ylvaoknelid

ylva.oknelid@seriestorm.se

Copyright @ All Rights Reserved