Huddinge

Verksamhet i Huddinge

 

I Huddinge jobbar seriepedagogerna Malin och Astrid.

Läs mer om oss här.

Kontakt:

 

Astrid Tolke

astrid.tolke@seriestorm.se

 

Malin Skogberg

malin.skogberg@seriestorm.se

Om Seriestorm i Huddinge

 

När vi startade Seriestorm i Huddinge 2017, fick vi genom Kulturförvaltningen kontakt med förberedelseklasserna på Annerstaskolan och Visättraskolan, där vi började ha verksamhet varje vecka. Efter ett tag bestämde vi oss för att fokusera på Visättraskolan, och vi flyttade verksamheten från klassrummet till fritidsgården Panncentralens hobbyrum. Vi målade ljudserier, stafettserier och mängder av inskrivningskort. Höstterminen 2017 hade vi dessutom ett samarbete med bildläraren på Visättraskolan och klass 6A, som kom till oss på Panncentralen. Vi avslutade terminen med en fin utställning i skolans matsal.

 

Våren 2018 hade vi ett fortsatt samarbete med Visättras förberedelseklass och Panncentralen då vi bland annat var på utflykt till Märsta konsthall för att se Shaun Tan-uställningen, gjorde karaktärsdesign i lera samt ett alldeles eget fanzine.

 

Under höstterminen 2018 fick vi kontakt med Stockholms Läns museum och projektet Platsverkstan, som dokumenterar vardagslivet på olika platser i länet. De ville samarbeta med oss, och vi styrde tillsammans upp en ny verkstad på ungdomsgården Ungzon i Flemingsberg. Vi hade verkstad på Ungzon ett par gånger i månaden med ritfika.


Under vårterminen 2019 startade Seriestorm upp en öppen verkstad på biblioteket i Vårby med Barnkonsten, där vi var hela terminen varje måndag. Under sportlovet anordade vi en tvådagarsverkstad i utställningsrummet på biblioteket, där besökande barn fick måla på uppspända papper på väggen. Det resulterade i en utställning som på temat Storm.

Ur fanzine om vädret i Sverige.

Omslag till Visättraskolans förberedelseklass fanzine.

Copyright @ All Rights Reserved